Sekcija HGD-a za fotogrametriju, daljinska istraživanja i geoinformacije

Poštovane kolegice i kolege,

obavještavamo Vas da Hrvatsko geodetsko društvo ponovno pokreće rad Sekcije za fotogrametriju, daljinska istraživanja i geoinformacije. Molimo sve koji se žele aktivno uključiti u članstvo Sekcije da iskažu svoj interes. Hrvatsko geodetsko društvo je putem Sekcije ujedno i član ISPRS-a (Međunarodno društvo za fotogrametriju i daljinska istraživanja), te prema definiciji ISPRS-a, zadacima i beneficijama koje nudi, uvjet za članstvo u sekciji je provođenje istraživanja i objavljivanje znanstvenih članaka na skupovima (u Zbornicima) i u publikacijama ISPRS-a (ISPRS Journal of Photogrammetry and Remote Sensing) primarno iz fotogrametrije i daljinskih istraživanja ali i ostalih područja koje ISPRS pokriva kroz svoje radne skupine.

Molimo sve zaintersirane za rad u Sekciji da se prijave putem e-maila HGD-a do 1. rujna 2019. Članstvo u Sekciji je besplatno, a moguće benficije koje nudi ISPRS se ostvaruju putem ispunjavanja gore navedenih istraživanja i pisanja radova. Više o ISPRS-u, zadatcima i beneficijama možete pročitati na službenim web stranicama ISPRS-a.